5 jednoduchých kroků, jak 3-násobně zvýšíte prodeje na Vánoce oproti minulému roku (i během této pandemie!) a to vše ješte dnes

10.12.2020

1. Program doporučování

Vytvořte program doporučování, díky kterému vás budou vaši stávající a potenciální zákazníci doporučovat svým známým a rodině.

Podle statistik doporučí produkt nebo službu až 14,05 % zákazníků, kteří navštíví podstránku o doporučení, nebo jim je jakýmkoliv jiným způsobem oznámena výhoda z doporučení.

Nezapomeňte tedy navrhnout poutavý program odměn, který vaše zákazníky motivuje jednat.

Například luxusní módní značka W Concept vytvořila referal program pro všechny, kteří doporučí jejich produkty.

V programu značka lidem nabídla slevu 10% doporučující osobě i kupci při jejich dalších nákupech. Pouze díky tomuto programu se značce podařilo v prvním měsíci vygenerovat další tržby ve výši 20 000 USD.

2. Doručení ZDARMA během Vánoc

Nabízejte během Vánoc doručení na všechno ZDARMA! Žádná věda, je to jednoduché a efektivní.

3. E-mail marketing

Nejlevnější a nejvýkonnější forma online marketingu je stále email marketing.

Věděli jste, že za každou 1 Kč, kterou vložíte do email marketingu dostanete zpátky 38 Kč = 3800% ROI? (Oficiální statistiky podle Hubspot)

Pravděpodobně ne a neví to ani většina firem v České republice, neboť tento neuvěřitelně profitabilní nástroj nevyužívá.

Právě proto je email marketing 1 ze 3 kroků, které byste měli podniknout, pokud chcete zvýšit vaše vánoční prodeje.

Vytvořte jednoduchou e-mailovou kampaň, kterou rozešlete všem vašim zákazníkům (protože máte jejich email) a potenciálním zákazníkům, kteří odebírají vaše novinky (pokud takto kontakty sbíráte).

Pošlete jim inspirativní blog o tom, co mohou koupit svým blízkým na Vánoce a v tomto blogu zahrnete vaše produkty i s akčními cenami.

Následně je pomocí remarektingu a dynamického remarketingu můžete oslovovat znovu dokud nenakoupí přes sociální sítě (FB ads) a weby (pomocí Google Ads) s minimálními výdaji a maximální efektivitou.

4. Speciální slevy loajálním zákazníkům

Poskytujte svým nejvěrnějším zákazníkům speciální slevy na věci, které nakupují nejvíce.

Proč jim od Vás nedopřát dárek na Vánoce?

Pokud nabídnete slevu, kterou nemohou odmítnout na věci, které nakupují nejvíce, je to skvělý způsob, jak popřát svým věrným zákazníkům veselé Vánoce a ještě s nimi navíc prohloubit vztah!

Pamatujte si, že získání nových zákazníků vás vždy stojí mnohem víc, než přesvědčit k opakovanému nákupu ty, kteří vás už znají.

Takže pokud své nejlepší zákazníky oslovíte opravdu pouze jednou ročně, ujistěte se, že je to během vánočního období.

Pokud však chcete zisky z prodeje zvýšit ještě více, nabídněte věrným zákazníkům ještě větší slevu, pokud vaši firmu doporučí rodině nebo přátelům a ti na základě doporučení uskuteční nákup.

5. SMS marketing

Nejlepší tip jsme si pro vás nechali až na závěr.

Tento tip sám o sobě vám dokáže zdvojnásobit tržby, pokud jej využijete správně.

Ale před tím, než vám řekneme jak na to, si ukážeme pár faktů:

  • Míra otevření všech SMS je až 98,3%!
  • 82,1% mileniálů tvrdí, že první, co po probuzení udělají je, že se podívají na svůj chytrý telefon.
  • Lidé mají své telefony neustále po ruce.
  • Až 75% lidí se vyjádřilo, že jim nevadí přijímat propagační nabídky prostřednictvím SMS od svých oblíbeným značek

Jelikož už víte, že získat pozornost pomocí SMS není žádný problém, měli byste se zamyslet nad tím, jak ji přeměnit na peníze.

Je to skutečně jednoduché

Vytvořte nabídku, které vaši zákazníci neodolají. Nabídněte jim vánoční slevy, dopravu zdarma a odměny za doporučení a to vše obalte do časové tísně, takže nabídka bude platit pouze pár dní, abyste zákazníky přinutili konat hned (Kdy jindy uskuteční akci, pokud ne teď? Prozradíme vám to, nikdy!).

Jelikož své zákazníky velmi dobře znáte, určitě se vám už v hlavě rodí různé nabídky, které je nepochybně zaujmou.

A navíc jsou Vánoce, které prodají doslova cokoliv, což znamená, že vaše SMS kampaň bude ještě efektivnější a dokáže samostatně zvýšit vaše tržby oproti minulému roku, pokud jste SMS marketing předtím nevyužili.

Hromadné SMS na 14 dní ZDARMA

Pokud vám SMS marketing dává smysl (což by měl), vyzkoušejte ho na celých 30 dní zdarma přes aplikaci CentrumSMS, díky které nebudete muset zaplatit ani za 1 SMS a můžete tak jednoduše otestovat tipy, které jsme vám dali.

Aplikaci si můžete jednoduše stáhnout hned teď a začít rozesílat hromadné SMS vašim zákazníkům.

Doslova nemáte co ztratit, jen získat.

I kdyby jste tímto způsobem vygenerovali pouze 1 prodej, stále budete v zisku (a to vám garantujeme, že jich bude mnohem mnohem více).

Chcete službu vyzkoušet zdarma?

Pokud ano, kontaktujte nás, poradíme Vám jak systém nastavit a získate 14 dní služby ZCELA ZDARMA

Potřebujete poradit?

Jsme tu pro Vás

534 534 236